Ενταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

2010-12-02 23:04

Επεισόδια, τραυματισμοί και τουλάχιστον πέντε προσαγωγές την Πέμπτη, έξω από τη Βουλή, στη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Πορεία των φοιτητών στη ΓΑΔΑ

Ενταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Συμπλοκές φοιτητών με αστυνομικούς σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές.

Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Μικρή ομάδα κατευθύνθηκε προς το Πολυτεχνείο στην οδό Πατησίων.
Αυτή τη στιγμή περίπου 500 νεαροί πραγματοποιούν πορεία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ.
Η λεωφόρος Αλεξάνδρας ήταν κλειστή για τα οχήματα μέχρι τις 6:00 μ.μ.
Στην πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν εναντίον του Μνημονίου και των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών για τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα συνεχιστούν με πορεία μνήμης τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, ημέρα συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

πηγή:ethnos.gr