Αλέξης Τσίπρας: Ενιαίος, ανοιχτός, ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή

2013-07-22 01:16

Το σήμα ότι ο ενιαίος, ανοιχτός και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ πρέπει από σήμερα να τεθεί επικεφαλής στην πάνδημη προσπάθεια για τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα και την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας χθες τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, στην πρώτη συνεδρίαση υπό τη νέα της σύνθεση.

Η κυβέρνηση τελειώνει, αλλά και η σωτηρία της χώρας επείγει

Ο πολιτικός χρόνος της δικομματικής κυβέρνησης έχει μικρύνει απελπιστικά, είναι η εκτίμηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την επισήμανση όμως -και είναι κρίσιμο αυτό- ότι η ανατροπή της σημερινής πολιτικής και της κυβέρνησης που την επιβάλλει είναι όρος επιβίωσης για τους εργαζόμενους. Η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν θα συνιστά απλώς εναλλαγή στην εξουσία, αλλά κυρίως σωτηρία της χώρας, των ανθρώπων της.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε χαρακτηριστικά τη συγκυβέρνηση για "μιθριδατισμό", υπό την έννοια ότι δεν συναισθάνεται πού οδηγεί τον τόπο, και επικαλέστηκε γι' αυτό τις μεγάλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες την εβδομάδα που πέρασε: πολυνομοσχέδιο και νομοσχέδιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, που υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των τρομαγμένων - ήταν μια άλλη χαρακτηριστική αποστροφή. Για το μεν πρώτο, το χαρακτήρισε όχι βήμα, αλλά άλμα στην καταστροφή, με χιλιάδες εργαζομένους να πετιούνται στον δρόμο, και την Παιδεία, την Υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαλύονται. Και για το δεύτερο κατηγόρησε τη συμπολίτευση για νομική πειρατεία, που ήλθε να επικυρώσει την πειρατεία των προηγούμενων εβδομάδων.

Ωστόσο, ο Αλ. Τσίπρας δεν απέφυγε τον πειρασμό να σχολιάσει και το τρίτο μεγάλο θέμα των προηγούμενων ημερών, την επίσκεψη Σόιμπλε, μια επίσκεψη που απέδειξε, όπως επεσήμανε, την προσχώρηση του μπλοκ του Μνημονίου σε μια λογική που θεωρεί εθνικά επικίνδυνη ακόμη και την ιδέα στην παραμικρή αντίσταση στις έξωθεν υποδείξεις. Ενώ, αναφερόμενος στην εικόνα της πολιορκημένης έρημης πόλης τις ώρες της επίσκεψης Σόιμπλε, τόνισε και πάλι ότι δεν έμεινε ίχνος σεβασμού στην εθνική αξιοπρέπεια... Συμπερασματικά, η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση αντάξια του λαού και της χώρας αυτής.

Στην ομιλία του όμως στάθηκε και στην αργή και επίπονη, πλην όμως αναγκαία, διαδικασία να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τους πολίτες τη συμμαχία μιας άλλου τύπου κυβέρνησης, μιας αριστερής κυβέρνησης που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τον σημερινό βραχνά και θα τη βάλει σε δρόμο οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει, χωρίς φοβίες και αγκυλώσεις, να μάθει να παίζει τον νέο του ρόλο, διδασκόμενος από τα λάθη του, αλλά και τους απλούς ανθρώπους. Με τελικό στόχο την ανατροπή της πιο καταστροφικής κυβέρνησης, που γνώρισε ποτέ η χώρα από τη Μεταπολίτευση. Χωρίς να φοβηθεί τις κυβερνητικές ευθύνες, δεν πρέπει να επιδείξει και τη, γνωστή από το παρελθόν, λατρεία προς την εξουσία που αμαυρώνει οράματα.

"Επιλογή όξυνσης"

Κοινοβουλευτική πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφραζε ταυτόχρονα την ανησυχία της, μιλώντας στην "Αυγή" της Κυριακής, για τα τεταμένα πνεύματα των τελευταίων ημερών, εγκαλώντας, σημειωτέον, την κυβέρνηση για "επιλογή όξυνσης". Επιπλέον, "ο Σαμαράς δείχνει να αδυνατεί ή να μη θέλει να υψώσει μέτωπο κατά της ακροδεξιάς", συνέχιζε η ίδια πηγή.

Ενώ σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της επίσκεψης Σόιμπλε, η Κουμουνδούρου σχολίαζε ότι τα 100 εκατομμύρια ευρώ που το γερμανικό Πιστωτικό Ίδρυμα Ανοικοδόμησης (KfW) θα καταβάλει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο "είναι μέρος των τόκων που έχει ήδη πάρει" από τη χώρα μας.
πηγή:https://www.avgi.gr