Να πληρώσουν και οι έχοντες και κατέχοντες

2010-12-02 23:58

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες αποτελεί η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Να πληρώσουν και οι έχοντες και κατέχοντες

  • Μήνυμα προς την κυβέρνηση πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω άσκηση πίεσης στους μισθωτούς.
  • Μήνυμα επίσης προς την κυβέρνηση αλλά και τους έχοντες και κατέχοντες πως πρέπει να βάλουν κι εκείνοι το χέρι στην τσέπη.

Και μήνυμα προς τους εργαζομένους να αγωνιστούν στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής: «Αυτός ο πόνος είναι μεγάλος κι αβάσταχτος», είπε ο Κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και κατέστησε σαφές ότι:

  • Υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζομένους και τους μισθωτούς.
  • Τώρα πρέπει να πληρώσουν και οι έχοντες. Στο σημείο αυτό μάλιστα κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή λέγοντας: «Θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους, γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν «καβούρια» μέσα στην τσέπη.
  • Στους εργαζομένους ο Κ. Παπούλιας έδειξε τον δρόμο του αγώνα: «Αυτή η δύσκολη περίοδος μόνο με αγώνες μπορεί να ξεπεραστεί, με αγώνες μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε.

Στην ανάγκη συλλογικότητας αναφέρθηκε και ο Γ. Παναγόπουλος, προκειμένου όπως είπε «να βγει η κοινωνία από την κρίση, χωρίς να αφήσουμε πίσω κουφάρια».